کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی
کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی

کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی

تاریخچه کانون فیلم و عکس

همانطور که شما هم درگیر بروکراسی های آیین نامه ای بوده اید، گهگاه نمی توان تاریخ دقیق تاسیس یک ارگان دانشجویی را دقیقا تخمین زد؛ با این حال، درمورد کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی می توان گفت که این ارگان در آبان ماه سال 85 با اکران خصوصی «نجات سرباز رایان» توسط عباس شکوری، دانشجوی سال دوم کارشناسی حقوق، تاسیس گشت.
از همان ابتدا، سعی بر این بود که کانون با چشمانی باز و عملکردی هدفمند در مسیری از پیش تعیین شده و برای رسیدن به اهدافی بلند مدت، گام بردارد.
بر این اساس، اولین اساسنامه ی کانون، با شمایلی بدیع و با مشارکت چندین دانشجوی حقوق، با خلق نهاد منعطف و جدید «تصمیم گیری» و تعیین قواعد «به دست آوردن حق رای» به نگارش درآمد.
کانون با دبیری عباس شکوری(حقوق)، مهشید ترکمان اسدی(روانشناسی)، الهه وفایی(روانشناسی) و محمد فرامرزی(علوم کامپیوتر)، تا به امروز به فعالیت های مختلفی دست زده است.
در ابتدا سعی بر اکران های خصوصی و تقویت بنیه ی انسانی کانون شد...
پس از حضور اعضای فعال و ایده مند، همچنین با وجود امکانات مورد نیاز مانند تالارهای بزرگ و مجهز به آپارات، سلسله اکران های فیلم های 35میلیمیتری سینمای ایران، پیش از اکران های سینمایی آنها، آغاز گشت. این گونه فعالیت ها باعث همکاری و حضور هنرمندانی چون آتیلا پسیانی، مانی حقیقی، ترانه علیدوستی، مرحوم رسول ملاقلی پور، حامد بهداد، هومن سیدی، بهرام توکلی، فریدون جیرانی، رضا ناجی، مجید مجیدی، رویا تیموریان، حبیب رضائی، حمید فرخ نژاد، باران کوثری، سعید پورصمیمی، علیرضا رئیسیان، محمود کلاری، رضا میرکریمی، ریما رامین فر، محمدحسین لطیفی، حمید نعمت الله، محسن عبدالوهاب و بسیاری از دیگر از هنرمندان عرصه ی سینما گشت و همچنین با حضور منتقدینی چون علی معلم، جواد طوسی، سعید عقیقی، امیر پوریا، امید روحانی، رضا درستکار، نیما حسنی نسب، حسین مهکام و... جلسات نقد و تحلیل فیلم های روز سینمای ایران، پویاتر از مراکز سینمایی دیگر برگزار گشت.
با خودکفایی نسبی در مسیر اکران های دانشگاهی، کانون اقدام به برگزاری کلاس های تخصصی در زمینه ی سینما و عکاسی کرد و از اساتیدی چون امیرشهاب رضویان (فیلمسازی)، ارسیا تقوا (تحلیل روانشناختی فیلم)، مازیار اسلامی (تحلیل فیلم)، حسین مهکام (فیلمنامه نویسی)، مانی حقیقی (کارگردانی)، محمد شیروانی (فیلمسازی)، حسین نوشیر (عکاسی)، مستانه مهاجر (تدوین)، سعید عقیقی(تحلیل فیلم) و... بهره برد. همچنین کانون در دوران رکود ارگان های دانشجویی، برخلاف بسیاری از کانون های دانشجویی دیگر که به جای تلاش و برنامه ریزی، منحل گشتند، با تغییر موضع، دست به ساخت فیلم های کوتاه زد که در این زمینه به موفقیت های قابل توجهی نیز دست یافت به طوری که ظرف کمتر از دو سال به طور مستقیم و غیرمستقیم موفق به ساخت ده فیلم کوتاه گشت.
هم اکنون کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی در آن واحد با استفاده از تجربیات 7 سال فعالیت اعضای خویش، در کنار اکران های خصوصی، اکران های دانشکده ای، اکران های دانشگاهی، برگزاری جلسات نقد و تحلیل فیلم، برگزاری اکران فیلم های سینمای روز ایران و جهان، برگزاری کلاس های سینمایی و عکاسی، برگزاری نمایشگاه های عکس و کتب هنری و نشر گاهنامه های تحلیل سینمایی، در مسیر تلاش برای عملی کردن جدیدترین تصمیم خویش در راستای «ارتقای سطح دید هنری دانشجویان» که همانا نشر و چاپ اولین شماره از نشریه ی «مهر هفتم» ویژه ی هنر سینما است، گام بر می دارد.
از جمله عللی که باعث شده است تا کانون در این هفت سال، منحل نشود و هر روز به دایره ی فعالیت ها و نیروهای انسانی خویش بیفزاید، علاوه بر همدلی و سعی بر برانگیختن منطق اعضا در حل اختلافات درونی، می توان به تلاش برای تبدیل کانون به یک «ارگان سیستماتیک» اشاره کرد...
هدفی که باعث شده است با تحول قانونی درون کانونی در آغاز سال تحصیلی 89-90، اساسنامه ی کانون به اساسنامه ای منعطف با قابلیت به روز رسانی قاعده مند تبدیل، و تاکید بر قانونمداری باعث کاهش اختلافات اعضا گردد. همچنین مسئولیت های دائمی مانند مسئولیت های حفظ آرشیو، اساسنامه، احراز حق رای، محل استقرار، امور مالی، ارتباطات اینترنتی و رایانه با حقوق و وظایف مشخص شده در اساسنامه و عرف کانون، خلق گشت و از قدرت و محوریت قانونی سمت «دبیری» کاسته و به اختیارات «مدیران اجرایی و مسئولین سمت ها» افزوده شد و همچنین تصمیمات «نهاد تصمیم گیری» به جای «شورای مرکزی» مشروعیت یافت.
با تصویب قانون انتخابات درون کانونی در سال تحصیلی 90-91، شیوه ای جدید در انتخاب دبیر کانون ایجاد شد و همچنین با به راه اندازی وبلاگ کانون در آبان ماه 89، راهکار مناسبی برای هماهنگی هرچه بیشتر اعضا باهم و همچنین اطلاع رسانی به مخاطبین کانون ایجاد شد. وبلاگ کانون همینک با داشتن حدود 30 نویسنده، نقش عمده ای در حفظ شیوه ی دموکراتیک اتخاذ تصمیمات و همچنین ارتباط هرچه سریعتر اعضا با هم داشته است. جلسات هفته ای تصمیم گیری های کانون نیز، علاوه بر جلسات نقد و تحلیل های درون کانونی، به نظم و هماهنگی و مدیریت گروهی و دموکراتیک کانون کمک شایانی نموده است.
از برنامه های در شرف وقوع کانون می توان به اکران فیلم «پله آخر» همزمان با اکران سینمایی آن، تلاش برای اکران فیلم «دربند» پیش از اکران سینمایی آن، ساخت مستند کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی و همچنین تلاش برای انتشار اولین شماره از نشریه ی سینمایی کانون اشاره کرد...
در ادامه کانون با تصمیم اتخاذ شده در جلسه ی رسمی نهاد تصمیم گیری، با ارتقای هدف بلند مدت خویش، سعی بر ایجاد همدلی و گردهم آیی اعضای کانون های فیلم و عکس دانشگاه های تهران دارد.

همچنین از شما دعوت میکنیم تا با همراه شدن با ما برای افزایش توان کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی در رسیدن به هدف غایی همه ی ما که «ارتقای سطح دید هنری مردم کشور» می باشد، شرکت فرموده و با ما در هرچه نزدیک تر شدن به این هدف، مشارکت کنید.


محل کنونی استقرار کانون:

ابتدای پله های بلند دانشکده ی ادبیات - معاونت فرهنگی و اجتماعی


شماره تماس موقت فعلی:

29902662


به امید حضورتان در کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی.


(نوشته شده توسط عباس شکوری در تاریخ 5 اردیبهشت 92)

نظرات 1 + ارسال نظر
امیرحسین نصیری سه‌شنبه 23 مهر 1392 ساعت 01:51

عباس جان امیدوارم این تلاش و کوشش که خودم شخصا از سال 85 شاهدش بودم رو ادامه بدی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد