کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی
کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی

کانون فیلم و عکس دانشگاه شهید بهشتی

مروری بر کن امسال

از سال ۱۹۸۷ که فیلمی از دایان کوریز جشنواره کن را افتتاح کرد، این دومین فرصتی بود که در اختیار یک کارگردان زن قرار گرفت.

به گزارش جی پلاس، ریاست هیات داوران امسال با برادران کوئن است و سیینا میلر و جک جیلنهال از اعضای آن هستند.

مرور خلاصه ای بر چند فیلم مهم که امسال در جشنواره کن در بخش مسابقه و خارج از آن به نمایش در می آیند، خالی از لطف نیست.

  

ایمی – کارگردان: آصف کاپادیا

این فیلم مستند در مورد ایمی واینهاوس خواننده بریتانیایی است که در سال ۲۰۱۱ و در سن ۲۷ سالگی در اوج شهرت درگذشت و از هم اکنون جنجال زیادی به پا کرده است.

این فیلم با کمک خانواده ایمی واینهاووس و با استفاده از عکس ها و ویدئوهای خانوادگی تهیه شده ولی پدر او اکنون با دیدن نتیجه نهایی فیلم را قبول ندارد و می گوید گمراه کننده است.

این مستند در یک نمایش ویژه نیمه شب در جشنواره کن اکران خواهد شد و یادواره‌ای است از یک استعداد درخشان در عرصه موسیقی و یک شخصیت پر جوش و خروش که خیلی زود از دنیا رفت.

آصف کاپادیا به خاطر دریافت جایزه بفتا برای فیلم مستندی با عنوان «سنا» در مورد ایرتون سنا قهرمان مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک که در تصادف کشته شد، شناخته می شود.

پشت و رو – کارگردان: پیت داکتر

این تازه ترین محصول انیمیشن شرکت فیلمسازی پیکسار است. در بخش رقابت های جشنواره کن شرکت ندارد ولی در این مناسبت برای اولین بار در سطح بین المللی اکران می شود.

ماجراهای داستان در ذهن یک دختر خردسال اتفاق می افتد و پنج احساس متفاوت: شادی، خشم، تنفر، هراس و اندوه هر کدام تلاش می کنند بر زندگی او غلبه پیدا کنند.

پیت داکتر قبلا انیمیشن های دیگری مثل «شرکت هیولاها» محصول ۲۰۰۱ و «بالا» محصول ۲۰۰۹ را ساخته است که موفقیت هنری و تجاری خوبی داشت و فیلم افتتاحیه جشنواره کن سال ۲۰۰۹ بود. این اولین موردی است که یک فیلم انیمیشن جشنواره را افتتاح کرده است.

در کنار آن یک انیمیشن کوتاه با عنوان «لاوا» به کارگردانی جیمز فورد مورفی نمایش داده می شود که داستان موزیکال و عاشقانه ای است که از جزایر گرمسیری و آتشفشان اقیانوس ها الهام گرفته است.

مرد غیرمنطقی – کارگردان: وودی آلن

جشنواره کن عاشق کارگردانان مولف است و به وودی آلن علاقه ویژه ای دارد.

در فیلم جدید او به نام «مرد غیرمنطقی» خواکین فینیکس نقش یک استاد فلسفه را ایفا می کند که درگیر یک بحران خودشناسی است و اما استون در نقش دانشجوی جوانی است که به او شانس دیگری برای زندگی می دهد.

اما استون مسلما از همکاری با این کارگردان کهنه کار لذت می برد. او در فیلم دیگری از وودی آلن به نام «جادو در مهتاب» محصول ۲۰۱۴ بازی کرد. فیلم های سال های اخیر وودی آلن گاه موفق و گاه نه چندان موفق بوده اند. فیلم «جاسمین غمگین» محصول ۲۰۱۳ از موفق ترین آثار او در سال های اخیر بود و کیت بلانشت به خاطر بازی در آن جایزه اسکار گرفت.

اما فیلم های دیگر او مثل تقدیم به رم با عشق (به عنوان کارگردان) محصول ۲۰۱۲ و یا ژیگولوی تحلیل رفته (به عنوان بازیگر) محصول ۲۰۱۳ چنین موفقیتی نداشتند.

خرچنگ – کارگردان: یورگوس لانتیموس

این کارگردان یونانی با فیلم قبلی خود، یک درام تیره به نام «دندان سگ» محصول ۲۰۰۹ طعم موفقیت را چشید و جایزه جشنواره کن برای آثار نو سینمایی را دریافت کرد.

فیلم جدید او به نام «خرچنگ» امسال در بخش رقابت های اصلی شرکت دارد.

ماجراهای فیلم در یک آینده نزدیک و تخیلی با فضایی به شدت استبدادی اتفاق می افتد که افراد تنها مجبور هستند زوج خود را در فرصت ۴۵ روزه اقامت در یک هتل پیدا کنند. هر کسی که موفق نشود به حیوان تبدیل شده و به حیات وحش منتقل خواهند شد.

این فیلم در ایرلند فیلمبرداری شده و بازیگران سرشناسی مثل کالین فرل، ریچل وایس، بن ویشاو، الیویا کلمن و جان سی ریلی در آن بازی می کنند.

مکبث – کارگردان: جاستین کرزل

در این فیلم مایکل فاسبندر نقش مکبث، پادشاه اسکاتلندی و نگون بخت داستان های شکسپیر را ایفا می کند و ماریون کوتیار، دیوید تولیس و پدی کونسیداین او را همراهی می کنند.

جاستین کرزل، کارگردان استرالیایی به خاطر فیلم «شهر برفی» محصول ۲۰۱۱ که حکایت چندین قتل واقعی را بازگو می کند، به شهرت رسید.

شایعات می گویند که تمام بازیگران این فیلم به لهجه اسکاتلندی صحبت می کنند به غیر از ماریون کوتیار که لهجه فرانسوی خود را حفظ کرده و ظاهرا دلیلش این است که این شخصیت داستان مدتی در دربار پادشاهان فرانسه زندگی کرده است.

فیلمبرداری این فیلم سال گذشته در انگلستان و اسکاتلند انجام شد و در بخش مسابقه جشنواره کن شرکت دارد.

مکس دیوانه: جاده خشم – کارگردان: جورج میلر

این فیلم در حقیقت نسخه جدیدی به کارگردانی جرج میلر از مجموعه سه قسمتی «مکس دیوانه» است که تولید آن در سال های دهه هشتاد، مل گیبسون را به شهرت رساند.

در این فیلم تام هاردی بازیگر بریتانیایی نقش قهرمان داستان را ایفا می کند و در یک فضای تخیلی و پسارستاخیری به جنگ یک دسته غارتگر خشن و تشنه خون می رود.

نقش شخصیت های دیگر فیلم را شارلیز ترون و نیکلاس هولت بازی می کنند.

قاعدتا این فیلم پر از صحنه های رانندگی سریع و مهیج، انفجار و بدل کاری‌های خیره کننده است.

دریای درختان – کارگردان: گاس ون سنت

در این فیلم مرثیه گونه متیو مک کاناهی نقش یک آمریکایی را ایفا می کند که با هدف کشتن خودش به «جنگل خودکشی» در دامنه های کوه فوجی در ژاپن سفر می کند. او در آنجا با فرد دیگری که قصد خودکشی دارد، با بازی کن واتانابه آشنا می شود.

می شود انتظار داشت که این دو و بازیگر سوم فیلم یعنی نائومی واتس، بازی بسیار قوی ارائه دهند.

گاس ون سنت در جشنوار کن سابقه خوبی دارد و در سال ۲۰۰۳ به خاطر فیلمش به نام «فیل» جایزه نخل طلا را دریافت کرد. فیلم دیگر او با عنوان «آخرین روزها» محصول ۲۰۰۵ که پرداختی داستانی از زندگی یک خواننده راک شبیه به کرت کوبین است، در همان سال در بخش اصلی جشنواره کن شرکت داشت.

قصه‌ای از عشق و تاریکی – کارگردان: ناتالی پورتمن

ناتالی پورتمن هنرپیشه آمریکایی با اولین ساخته خود به جشنواره کن می رود.

فیلمنامه آن براساس کتاب خاطرات یک نویسنده و روزنامه نگار اسرائیلی به نام آموس اوز و توسط خود پورتمن نوشته شده است.

کتاب «قصه ای از عشق و تاریکی» به ۲۸ زبان ترجمه و بیش از یک میلیون نسخه از آن فروش رفته است. آموس اوز از سال ۱۹۶۷ یکی از طرفداران تشکیل کشور فلسطین است.

ناتالی پورتمن علاوه بر کارگردانی و نوشتن فیلمنامه، در این فیلم نقش مادر آموس اوز را بازی می کند که سال گذشته در بیت المقدس فیلمبرداری شد.

قصه قصه ها – کارگردان: ماتئو گارونه

این کارگردان ایتالیایی به خاطر ساختن فیلم گانگستری «گومورا» محصول ۲۰۰۸ مورد ستایش قرار گرفت. این فیلم او جزو نامزدهای دریافت جایزه نخل طلا جشنواره کن شد ولی در نهایت جایزه دوم جشنواره برای بهترین فیلم یعنی گران پری را دریافت کرد.

در سال ۲۰۱۲ نیز او با فیلم «واقعیت» در بخش رقابت های اصلی جشنواره کن شرکت کرد. این فیلم او به خاطر بازی یک گانگستر سابق که از سال ۱۹۹۱ به جرم قتل زندانی شده بود، بحث برانگیز شد.

فیلم جدید او «قصه قصه ها» از نظر تصویرپردازی بسیار باشکوه است و در حقیقت مجموعه ای از قصه های پریان است. در این فیلم بازیگرانی از جمله سلما هایک، جان سی ریلی، وینسنت کاسل و توبی جونز بازی می کنند.

آخرالزمان یاکوزا – کارگردان: تاکاشی میکه

نمایش فیلم دیگری از تاکاشی میکه به نام «حفاظ پوشالی» در بخش رقابت های اصلی جشنواره کن سال ۲۰۱۳ بسیاری از منتقدان را تحت تاثیر قرار داد. تازه ترین فیلم او داستان انتقام گانگستری ژاپنی از رئیس خون آشام اوست.

تاکاشی میکه با آثار بسیار خشن خود مثل «آزمون بازیگری» محصول ۱۹۹۹ و «ایچی قاتل» محصول ۲۰۰۱ در خارج از ژاپن به شهرت رسید.

یکی از نقش های اصلی این فیلم را یایان روهیان بازی می کند که به خاطر بازی در فیلم «هجوم» محصول ۲۰۱۱ اندونزی، حتما برای طرفداران فیلم های ورزش رزمی شناخته شده است.

جوانی – کارگردان: پائولو سورنتینو

فیلم دیگر پائولو سورنتینو با عنوان «زیبایی بزرگ» که تصویر دردناک و زیبایی از زوال مدرن شهر رم را ارائه می داد، به هنگام اکران اولیه در جشنواره کن سال ۲۰۱۳ تحسین فراوانی را برانگیخت.

این فیلم در آن سال جایزه اسکار برای بهترین فیلم به زبان غیرانگلیسی را دریافت کرد.

در فیلم جدید او به نام «جوانی» که دومین فیلم او به زبان انگلیسی است، مایکل کین نقش رهبر ارکستر بازنشسته‌ای را بازی می کند که از او دعوت می شود تا برای ملکه بریتانیا و همسرش برنامه اجرا کند.

بازیگران دیگر این فیلم عبارتند از پل دانو، ریچل وایس و هاروی کایتل.

منبع: مهر

نظرات 5 + ارسال نظر
زرگر پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1394 ساعت 23:16

آفرین ملک.

شکور پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1394 ساعت 23:19

یکی از فیلمهاش بدجور به کن نمیخورد

شکورم

کدوم یکی ؟!
ملک

به ملک پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1394 ساعت 23:51

جاده ی خشم دیگه
(البت بدون توجه به سابقه ی پالپ فیکشن در بردن کن)
شکورم

امیر حیدری جمعه 1 خرداد 1394 ساعت 18:51

دروود بر ملک

milad جمعه 1 خرداد 1394 ساعت 19:20

درود بر بزرگ مرد کانون
من فکر میکنم کلا این جشنواره ها سلیقیه ای ,یعنی معمولا ی سبک فیلمهایی نخل طلا رو میگیرن
اسکار هم فیلمهای سبک خودش رو نامزد میکنه و اسکار میده
به طوری که معمولا فیلمهای کن تو اسکار مورد توجه قرار نمیگیرند
من خودم سلیقم اینجوریه که فیلمهای مورد توجه اسکار رو دوست دارم
فکر میکنم تو چندین سال اخیر فیلمهایی که هم مورد توجه کن بوده و هم اسکار فقط پیانیستو و عشق بوده

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد